У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Король Дроздобород (опера)

Перенесення заходу
минула подія

Про подію

Композитор: Юрій Шевченко
Лібрето: Юрій Шевченко та Богдан Стельмах за п’єсою Богдана Стельмаха «Король Дроздобород» (за мотивами казки братів Якоба та Вільгельма Грімм)
 
Диригент-постановник – Сергій Голубничий
Режисер-постановник – Дмитро Тодорюк
Художник-постановник – Людмила Нагорна
Хормейстер-постановник – Анжела Масленнікова
Балетмейстер-постановник – Сергій Кон
Диригент – Євген Воронко
Концертмейстери – Лідія Водик, Марія Поляшова, Аліна Костик, Любов Орлова
Художник світла – Михайло Євдокименко
Режисер, які ведуть виставу – Патімат Мірзаєва
 
ДІЙОВІ ОСОБИ ТА ВИКОНАВЦІ
 
Король – Олександр Харламов
Королівна – Дар’я Миколенко, Анна Зарецька
Дроздобород – Роман Лещов, Євген Малофеєв
Фаворитка – Аліна Дрозд, Анастасія Поліщук
Міністр – Микита Олійник, Василь Сащук
Священник – Євгеній Шептекіта, Микита Олійник, Василь Сащук
Стражники, друзі Дроздоборода – Павло Денисенко, Сергій Макієнко, Олександр Монастирський, Микита Олійник, Євгеній Шептекіта
Придворні – артисти хору
Претенденти на руку Королівни, почет Дроздоборода, віник, кошики – артисти балету.
 
Про виставу
 
Нова опера «Король Дроздобород», створена для нашого театру чудовим київським композитором Юрієм Шевченком, подарує глядачам незабутні емоції.
 
Сюжет казки відомий: норовлива донька короля, відмовляючи всім нареченим і ображаючи їх, врешті, в супереч її волі, була видана батьком за жебрака. Це повчальна і весела історія про те, як завдяки коханню вередлива королівна, перетворюється на чарівну люблячу дівчину.
 
«Король Дроздобород» – унікальна опера, що виконується напрочуд красивою українською мовою, створена за законами сучасного глядацького сприйняття. Чудова музика Юрія Шевченка запам’ятається аріями-хітами, впізнаваними лейтмотивами, хорами, ансамблями, дуетами і навіть оперним репом. Видовищна і феєрично-театральна, ця вистава захоплює неповторним сценічним драйвом, буйними барвами декорацій і фантазійних костюмів, що переносять глядача до казкової країни.
 
Головний адресат вистави – діти, які вперше знайомляться із оперою. Однак велике задоволення вона подарує і їхнім батькам. Наприкінці всі, поза сумнівом, із задоволенням наспівуватимуть «Дроздобород», чи «Чудасія» і ще довго перебуватимуть під враженням справжньої казки – веселої, дотепної і дуже доброї.
 
Вистава удостоєна премії «Київська пектораль» та Всеукраїнського фестивалю-премії ГРА у номінаціїї «найкраща вистава для дітей» 2018 р., премії «за краще музичне оформлення» на ІІІ Київському міжнародному фестивалі «pUp.pet», а композитор Юрій Шевченко отримав за цю оперу премію імені Віктора Косенка (2019).

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Київ.

Король Дроздобород (опера) відбудеться 31 березня 2022, 12:00, четвер в КМА театр опери і балету для дітей та юнацтва. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.